Fotoreport z teambuilding workshopu „Stavíme školku“ s IKEA

8.9.2022

Co myslíte - dokáže tým o osmi lidech za den postavit školku pro 24 dětí? A slovem “postavit” mám na mysli nábytek a vybavení, ne hrubou stavbu.

Sám jsem nevěděl. Tak jsme to minulý pátek vyzkoušeli s týmem IKEA a ukázalo se, že to (až na pár detailů) jde. V článku můžete mrknout na fotky. Ale ještě maličkost předem, aby nedošlo k omylu:

IKEA má montážní službu, kterou si můžete objednat. Přijede parta profíků a složí vám nábytek coby dup. Představuju si, že jde o “skladače nábytku z povolání”. Znají zpaměti všechny návody a postel složí i poslepu. O to tady nešlo. Na páteční teambuilding workshop se k nám přidali lidi z oddělení marketingu, HR a sustainability a ti jsou na tom se skládáním nábytku stejně jako právníci nebo doktoři. Tj. profíci, ale na něco úplně jiného. Možná až na jednu výjimku - tu najdete na konci článku.

Tadá! Tady to je:

Na začátku je prostor po rekonstrukci a krabice

Dětská skupina, kterou právě dokončujeme v Ostrově, má 2 třídy, jeden společný prostor, kuchyňku - výdejnu, dvě toalety, koupelnu a společnou předsíňku a šatnu. Celkem pojme 24 dětí ve věku od 1 do 6 let.

Den před začátkem workshopu jsme v Ostrově dokončili hrubou fázi rekonstrukce. Tj. vodu, odpady, elektřinu, koupelnu, podlahy a většinu kuchyně. Vážně. Den předem. Ještě v pátek ráno bylo cítit, jak zasychá čerstvá malba na stěnách, určitě to znáte.

První ze dvou tříd v dětské skupině v Ostrově.

Druhá třída v dětské skupině v Ostrově.

Školka v krabici No.1

Školka v krabici No.2

Školka v krabici No.3

Ještě nenechat v autě rodinku plyšáků…

…a jdeme na věc.


Na začátku skládáme židličky. Na čas.

Protože nikde není na čem sedět, jako první skládáme židličky. A pro legraci to děláme jako soutěž na čas, jako jsme to udělali už na tiskové konferenci v červnu. Rekord je zatím 3 minuty a 9 vteřin. Zvládli byste to rychleji?

Děti sice moc neposedí, ale školka pro 24 dětí stejně potřebuje 24 židliček


Dopolední skládání nábytku

Pauza na oběd

V rámci oběda jsme testovali tři věci:

  1. Lokálního dodavatele obědů pro děti
  2. Lokálního dodavatele cateringu na budoucí akce
  3. Nosnost dětských židliček

Překvapivě všechny tři testy dopadly dobře.

Nejlepší na workshopu byla káva a občerstvení ;-) Ne, vážně to bylo stavění nábytku ve skvělém týmu a s příjemnými organizátory :)


Pavel Procházka, People Planning Manager (IKEA CEE Region)


Znáte tu metaforu s jedním zadkem na dvou židlích?

Odpolední dokončování


Velké díky IKEA týmu ❤️

Když jsme se odpoledne po workshopu loučili, František Šašek (šéf marketingu IKEA CEE Region) odcházel se slovy: “Díky, bylo to super. Dejte vědět, až budete stavět další školku. Rádi se přidáme.”

U nás je to podobně: Díky moc IKEA i celému týmu za pomoc se stavěním školky v Ostrově i za další podporu! Byla radost s vámi tuhle dětskou skupinu stavět :)


Co bylo podle vás na akci nejlepší?


Vidět, že práce, kterou děláme po nás zůstává a někomu reálně pomůže. A skládání židliček o závod bylo skvělé! :)


Pavel Skuhrovec, People Planning Specialist (IKEA CEE Region)


Moc se mi to líbilo. Byla skvělá atmosféra, myslím, že jsme pracovali super jako tým. 100 extra bonusových bodů za výbornou kávu.


Bára Kotoun, Country Sustainability Manager (IKEA CEE Region)


📌 Do konce roku chystáme ještě 6-8 teambuilding workshopů “Stavíme školku”

Budou v Praze a Brně a možná i v Pardubicích a Hradci Králové. Můžete se přidat. Je to super jednodenní teambuilding pro 5-10 lidí. Umíme zapojit všechny bez ohledu na zkušenosti a hlavně: Stavíme společně něco, co po nás zůstává a reálně pomůže, jak to řekl Pavel.

Další info o workshopu Stavíme školku! →

Ještě jednou díky týmu a IKEA a krásný den všem!


Jindra Fialka

🌷

Bonus: Šéf marketingu IKEA to vážně umí s vrtačkou

Pár vrtaček a šroubováků jsme na workshop měli připravených, ale Franta Šašek, ředitel marketingu IKEA pro Česko, Slovenko a Maďarsko, si přivezl vlastní. A uměl to s ní.

Na místě si vytvořili s kolegyní manufakturu o dvou lidech a skládali jeden stolek za druhým. A ve chvíli, kdy jsme potřebovali zavěsit závěsy na závěsy (tj. tohle) naprosto samozřejmě vytáhnul sadu vidiových vrtáků do zdi a pustil se do toho.

Vlastně jsem měl sto chutí celý tenhle článek nazvat “Šéf marketingu IKEA to vážně umí s vrtačkou”, ale Franta už je ženatý, takže takovou publicitu už asi nepotřebuje. A taky děláme vážnou věc: Zakládáme dětské skupiny po celém Česku, abychom doplnili chybějící místa ve školkách. Tam není prostor pro legraci, ne

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články