Otevíráme školičku v Sedlčanech

15.5.2023

Je pátek dopoledne. Sedím v Praze na Letné v kavárně Pod lipami a píšu. Psací pátek je tradice, kterou jsem posledních 14 dní nedokázal dodržet, ale tohle je perfektní příležitost k návratu. V pondělí totiž otevíráme školičku v Sedlčanech a já tam teď nejsem.

Co je důležitější, není tam ani nikdo jiný, a nebude ani o víkendu. Nikdo nebude na poslední chvíli přidělávat háčky na ručníky, pokládat koberce nebo narychlo malovat v předsíňce a doufat, že to do pondělka uschne. Tentokrát je všechno nachystané, jak má být.

Rodiče mají všechny informace, tým nové školičky je na pondělí připravený a ví, že má v zádech dalších 20 lidí - kdyby cokoliv. Všechny papíry od hygieny a od hasičů jsou potvrzené a uložené a se všemi máme podepsané správné smlouvy - od majitele budovy přes dodavatele energií a obídků až po paní, která bude ve školičce každý večer uklízet.

Žasnu.

Naše první školička (Sluníčka v Ostrově u Karlových Varů) byla úplný punk. Všechno jsme dělali poprvé (a taky to podle toho vypadalo). S každou další jsme ale postupně ladili procesy, učili se a nabírali další lidi do týmu. Ještě letos v lednu, když jsme otevírali Little Sailors v Karlíně, jsem tam s kamarádem den před otvíračkou skládal skříňky z IKEA. Ten klid před otevřením v Sedlčanech, který si teď užíváme, je příjemná změna.

Nemůžu za ni já, ale lidi v týmu Sto skupin, kteří nejsou tak vidět. Nechodí se mnou vyjednávat do Sněmovny, nepřednáší na konferencích, často nejsou ani na dnech otevřených dveří. Dělají všechnu tu práci za tím, bez které bych neměl ani o čem psát. Řídí rekonstrukce, dohlížejí na řemeslníky, vyjednávají na úřadech, chystají otvíračky, připravují provoz…

Za Sedlčany chci nejvíc poděkovat Evě, Adéle, Markétě a Aleně, které toho odmakaly nejvíc. Díky moc!

Eva, Adéla, Markéta a Alena s týmu Sto skupin

V Sedlčanech už máme úplně plno, ale hledáme další prostory pro školičky po celém Česku. Pokud o něčem víte, dejte nám vědět.

Na čem dalším teď děláme

V týmu Sto skupin je teď 23 lidí (nepočítám teď lidi ve školkách, jen core tým v Praze), takže děláme na desítkách věcí současně. Tady je pár nejdůležitějších pro inspiraci:

  • Spustili jsme nové weby pro naše školičky v Ostrově, v Karlíně a v Sedlčanech
  • Chystáme otevření lesní školičky Jankova cesta v Praze v Hloubětíně
  • Aktualizovali jsme model procesního řízení Sto skupin
  • Všechny naše týmy přecházejí na Asanu
  • Počítáme rozpočty školiček, které plánujeme otevírat v roce 2024 a 2025
  • Jako šéfka PR nově naskočila Katka Svobodová - vítej v týmu! 🎉

Příště asi napíšu víc o modelu procesního řízení. Nabíráme 2-3 lidi každý týden a nebýt toho, neměli bychom šanci takový růst kontrolovat. A teď jdu na setkání s Kačkou Husičkovou, naší finanční ředitelkou, abychom mrkli na to, kolik školiček ještě letos zvládneme otevřít.

Krásný den!

🌷

PS: V pondělí v Sedlčanech stejně všechno nepůjde přesně podle plánu. Něco bude chybět. Ukáže se, že jsme na něco zapomněli. Ale to už zvládneme :) 

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články