Otevřeli jsme nové školičky v Karlíně a Vršovicích

6.2.2023

Po několika měsících příprav jsme minulé pondělí otevřeli dvě nové školičky: Little Sailors v Karlíně a Děti od Botiče ve Vršovicích. Obě ve stejný den - protože proč dělat věci jednoduše, hm?  :)

Ve skutečnosti jsme chtěli, aby adaptace dětí mohla začít co nejdřív a aby rodiče mohli co nejdřív naskočit do práce. A náhodou to v Karlíně i Vršovicích vyšlo na stejné pondělí. Teď už školičky pomalu běží a takhle to v nich vypadá:

Školička Děti od Botiče ve Vršovicích

Herní místnost ve školičce Děti od botiče ve Vršovicích

Je maličká, jen pro 12 dětí, a máme v ní úplně plno. Na dny otevřených dveří dorazilo přes 100 rodičů (!) a nejradši bychom vzali všechny jejich děti. To bohužel nemůžeme, ale už hledáme další prostory ve Vršovicích, kde bychom mohli otevřít další školičku. Pokud o něčem víte, napište nám sem. Jsou tam i specifikace prostorů, jaké hledáme.

Díky moc TJ Sokol Vršovice a panu Konečnému, že nám prostory pro školičku pronajali. A taky díky Evě, Františkovi, Cvrčkovi, Ince, Anně a Míše, kteří si mezi svátky nevzali volno a makali na otevření Dětí od Botiče hned v lednu 🌷

Školička Little Sailors v Karlíně

Herní místnost ve školičce Little Sailors v Karlíně

Naše Karlínská školička je větší. Má dvě třídy: jednu pro děti od 1 do 3 a druhou od 3 do 6 let. Dohromady 18 míst. A ještě jich pár máme - tady se domluvit na návštěvu a na prohlídku →

Kromě částí dopoledního programu v angličtině (ty už běží) teď pilotujeme ještě odpolední kroužky jako jóga pro děti, hudební kroužek nebo tvůrčí dílny. U prvních dětí ale ještě běží adaptace a nemůžeme začít všechno hned. Přidáváme postupně a do měsíce by už mělo všechno běžet.

Vítáme dva nové týmy

Hanka, Mari a Libi - posádka školičky Little Sailors v Karlíně

Soňa, Denisa a Míša - parta školičky Děti od Botiče ve Vršovicích

Naše školičky stojí na lidech. S rekonstrukcemi a papírováním je taky spousta práce, ale postavit skvělý tým, to je alchymie. Naštěstí máme Kačku a Míšu, které za poslední měsíce prošly přes 200 životopisů, odvedly desítky setkání a pohovorů a vytvořily týmy do Karlína a Vršovic.

Vítáme na palubě Hanku, Libi a Mari (Karlínská posádka) a Soňu, Denisu a Míšu (Vršovická parta). Máme z vás radost a držíme palce. A nejen to. Každá školička v rámci Sto skupin má za sebou tým 20 profíků z mateřské neziskovky Sto skupin, o který se může opřít.

Hledáme další lokace

Hlavně v Praze, Brně, Pardubicích, Hradci, Plzni a jejich okolí. Nevíte náhodou o něčem? Může jít o byty, nebytové prostory, staré školky a jesle k rekonstrukci nebo cokoliv dalšího v přízemí.

Pokud máte tip na prostory, ozvěte se Evě. Pokud vaše město nebo obec potřebuje školku, ozvěte se Františkovi. A pokud jste developer a uvažujete o školkách v nových projektech, ozvěte se rovnou mně.

Krásný den!

🌷

PS: Školičku Little Sailors v Karlíně nám pomohl postavit tým společnosti Canva. Přihlásili se na workshop Stavíme školku! a za den ji s námi dali dohromady. Díky moc!

Tým Canva na workshopu Stavíme školku!

PPS: Pokud vás zajímá, jak dopadl náš boj za dětské skupiny ve Sněmovně, mrkněte sem.

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články