Postřehy z konference HR Know How aneb jaké to je být jediná neziskovka na akci

19.5.2022

Včera jsme byli se Sto skupin na první akci. Tady je pár postřehů k tomu, co fungovalo, a co ne:

✅ Zpětná vazba byla skvělá

Téma “zakládáme dětské skupiny po celém Česku” u firem zdá se funguje. Stihnul jsem za odpoledne 10 rozhovorů a nikdo nás neposlal do háje. Tohle mám naučené ze zakládání startupů: Absence neúspěchu rovná se úspěch.

✅ Být na akci za neziskovku je fajn

Mít jedinou neziskovku na akci pro 200 business profesionálů má něco do sebe. Všichni kolem honí čísla a předpovídají budoucnost, vy se staráte o děti.

✅ Hotel Pyramida funguje

Naposledy jsem tam byl před 10 lety na koncertu Jakub Trasak a úplně jsem zapomněl, že hotel může být vlastně skvělé místo pro velkou akci.

✅ Náhodná setkání jsou super

Náhodou jsem narazil na Michal Kankrlik a jeho HRTV a na místě jsme natočili patnáctiminutový rozhovor. Mít na akci vlastní kamery, světla, mikrofony, zvukaře a vlastně celé studio je super nápad. Sice celý stojí na tom, že návštěvníci akce zvládnou bez přípravy říkat něco smysluplného na kameru, ale Michal je super moderátor a Tomas Vsetecka super produkční. Pokud máte tohle, asi to funguje.

❌ Proper Planning and Preparation Prevents Piss Poor Performance

Zapomněl jsem si nabít telefon. Ale i kdybych nezapomněl, můj iPhone 8 z roku 2017 už dá na jedno nabití jen půlden. Hrozně nerad si kupuju nové věci, ale tohle mě málem diskvalifikovalo z celé akce, takže asi budu muset. Naštěstí mi telefon nabily slečny na recepci. Dvakrát.

❌ Školky nemají moc dobrou pověst

Lidi neví, co je dětská skupina, tak občas říkáme "představte si školku v bytě" nebo "firemní školku". Ale s kýmkoliv jsem se bavil, slovo "školka" vyvolalo spíš obavy. Tím že v našich dětských skupinách nenutíme děti spát, pokud nechtějí, nebo že si je rodiče můžou vyzvednout kdykoliv atp. jsem to pak zachraňoval. Ale i tak, na slovo "školka" si musíme dát pozor. Většina z nás si pamatuje dost Orwellovkou instituci a to dětské skupiny definitivně nejsou. (Mimochodem všimli jste si, že od 19. května zakázali v Bělorusku prodej románu 1984?)

❌ Potřebujeme něco s logem

Za Sto skupin nemáme ani vizitky, ani banner, ani trička, prostě nic. Ani jmenovku jsem neměl. Účast na akci jsme domluvili den předem a tyhle věci jsme prostě nestihli. Krom toho jsme neziskovka a zatím na to ani nemáme. Ale pomohlo by to.

🙏 Velké díky

Posílám velké poděkování Eva Hejlova a celému týmu konference HR Know How za to, že nám dali příležitost se zúčastnit a bavit se o nedostatku míst ve školkách s firmami. Moc nám to pomohlo a každá taková příležitost se počítá.

Sice zakládáme sto dětských skupin po celém Česku, ale sami to nezvládneme.

❓Znáte další akce, na které by se téma dětských skupin mohlo hodit?

Napište nám sem nebo rovnou mě do zprávy.

Díky a krásný den!

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články