Pozvánka na první tiskovou konferenci s dětským koutkem

2.12.2022

První a zatím jedinou akci Sto skupin pro média jsme dělali v červnu, když nás podpořila IKEA. Bylo to 1.6. na Den dětí. Od té doby se snažíme vydávat novinky průběžně, aby se nehromadily, ale přesně to se teď stalo. A navíc to nejsou malé zprávy - na jedné z nich jsme pracovali od dubna a teď ji konečně můžeme zveřejnit. To si zaslouží samostatnou akci. A tak nás napadlo: Což takhle uspořádat první tiskovou konferenci s dětským koutkem v Česku?

Tady je pozvánka:

Pokud chcete dorazit, přihlaste se tady → 

Poradíte, koho pozvat?

Tiskovka pochopitelně není jen pro novináře s dětmi. Je pro všechny autory, kteří řeší:

  • Výchovu a vzdělávání
  • Jesle, školky, dětské skupiny a lesní školky
  • Neziskovky a spojení s businessem
  • Občanskou vybavenost měst a obcí
  • Budoucnost Česka

Ani nemusí být novináři per se. Rádi uvidíme i bloggery, podcastery, youtubery, tiktokery a další influencery. (Za tuhle větu se trochu stydím - je tam víc anglicismů než češtiny. Snad za to nepůjdu do novinářského pekla.)

Pokud takové znáte, můžete mi poslat kontakt do zprávy. Pozvu je osobně a slibuju, že je nikde nevyzradíme.

Další novinky ze Sto skupin

Všechny zprávy si naštěstí nemusíme nechávat na tiskovku. Tady je pár novinek za poslední měsíc:

📌Spustili jsme rekonstrukce v Karlíně, Vršovicích a ve Vyškově na Moravě

V Karlíně a Vršovicích cílíme na otevření v lednu, ve Vyškově v březnu. Stihli bychom i leden, ale čekáme na rekolaudaci a další papíry. Nevěřil bych že to řeknu, ale zdá se, že rekonstrukce jsou rychlejší než úřady.

📌Začali jsme připravovat zahradu na Praze 9 pro otevření lesní školky

Moc nám s tím pomohl tým z agentury Ayming, který za den dobrovolničení udělal z 2 000 mbuše čistou a uklizenou zahradu. Pro Jankovu cestu (tak se bude lesní školka jmenovat) už jsme založili profil na facebooku a tady se můžete mrknout na první fotky.

📌Na víkendovém setkání Sto skupin jsme řešili pedagogický základ, SWOTku a plán na další rok

“Jak můžeme zaručit skvělý pedagogický základ napříč sto dětskými skupinami v Česku a zároveň nechat lokálním týmům svobodu a zodpovědnost ve vedení vlastních školek?” Na takové otázky potřebujeme čas, tak jsme si ho dali přes víkend. Strávili jsme pátek až neděli offline v chalupě v Blažejovicích a začalo se nám tam rodit Curriculum Sto skupin, nový onboarding pro chůvy a vedoucí dětských skupin a taky plán na příští rok.

Jedna fotka za všechny:


Tož tak. Pokud vás napadnou novináři a další autoři, které bychom měli pozvat na tiskovku s dětským koutkem, napište mi. Dětské skupiny už zakládat umíme, ale média (podobně jako naši ambasadoři) násobí náš dopad. Přesně to teď potřebujeme.

Krásný den!

🌷

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články